latinica  ћирилица
11/01/2019 |  19:28 | Аутор: Агенције

Терзић: Дегенек близу Ал Хилала, Борјану и Савићу нови уговори

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је о трансферима и циљевима клуба.
ФК Црвена Звезда - Фото: ТАНЈУГ
ФК Црвена ЗвездаФото: ТАНЈУГ

Терзић је изјавио да нема опуштања у клубу због велике предности у односу на Раднички и Партизан и да су одбрана титуле првака и Куп Србије главни циљ.

"Рекли смо играчима да су циљеви и очекивања иста за 2019. годину. Звездина љествица је висока, кроз цијелу историју је тако било, тако да одбрана титуле и освајање дупле круне остаје циљ. Имамо добру предност, али се не опуштамо и не потцјењујемо Партизан и Раднички. Чека нас тешка борба", рекао је Терзић новинарима на почетку припрема.

 Он је открио да је Милош Дегенек близу одлуке да пређе у саудијски Ал Хилал за три милиона евра.

"Јуче смо разговарали, има фантастичну понуду из Саудијске Арабије. Фокусиран је на Азијски куп, али мислим да је близу да прихвати понуду у наредних неколико дана. Све иде у том правцу. Зато смо довели Милуновића. Ако Дегенек оде, Савић остаје, са њим је договорена нова сарадња".

Сигурно остаје и Милан Борјан, а Терзић је потврдио да ће голман имати боља примања.

"Могуће је да ће Родић отићи до краја јануара. Ту је Терзић, заслужио је шансу... Звезда живи од продаје играча, да их доводи јефтино, а продаје скупо", поручио је Терзић и најавио да би, због мањег броја мечева у другом дијелу, могло да оде пет фудбалера са мањим улогама.

Према његовим ријечима, вјероватно неће бити долазака како се не би гомилао играчки кадар.

"Евентуално ако буде већих одлазака може да се деси да доведемо неког. Размишља се о неким играчима, постоје спремна рјешења. Биће миран прелазни рок", навео је он, додајући да у екипи остаје Ерик Јирка, исто као Ел Фарду Бен, Марко Марин, Ричмонд Боаћи и Борјан за које су одбијене понуде.

Црвено-бијели ће у Београду радити до недјеље када путују у словеначку базу Терме Чатеж, а онда путују у Анталију, гдје ће бити од 26. јануара до 9. фебруара.

Заказане су и пријатељске утакмице против аустријског Вакера (27. јануар), Аустрије (30. јануар), Лудогореца (2. фебруар), Работничког (5. фебруар) и Марибора (8. фебруар).