latinica  ћирилица
12/01/2019 |  14:24 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Арлов уручио стипендије дjеци са КиМ (ФОТО)

Редовне новчане стипендије хуманих људи из Републике Српске данас су уручене за шесторо деце са Косова и Метохије. У удружењу "Подржи ме" у Косовској Митровици стипендије је додијелио Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији који је данас положио и цвијеће на мјесто убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.
Стипендије за дјецу на КиМ - Фото: РТРС
Стипендије за дјецу на КиМФото: РТРС

Захваљујући хуманим људима из Републике Српске већ неколико година дјеца са КиМ добијају новчане стипендије које им значе пуно, како за живот тако и за школовање. Стипендије за наредна четири мјесеца, у укупном износу од 2.400 евра, добило је шесторо деце. Александри, Миљани, Николији, Немањи, Давиду и Николи помоћ од добрих и хуманих људи уручио је предсједник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов.

"Поносни смо што смо у прилици, што имамо коме помоћи на КиМ, ја вјерујем да ће то бити и у будућности, јер овдје се баш пуно рађа српске дјеце што ме јако радује. Дјелећи ове пакетиће видио сам да у неким срединама чак расте број, што значи да се не исељавају и то је једна јасна порука свима осталима да су дјеца будућност једне државе, једног народа, тако и српског народа на КиМ. Одбор ће увијек помагати колико буде могао из Републике Српске. Цела Република Српска жели овој дјеци, овим породицама да донирано потроше у здрављу, миру, срећи", рекао је Арлов.

"Значи ми стипендија много за дјецу, помоћ много вриједи за све. Двоје дјеце имам, много значи”, рекао је Негован Станковић.

Поводом годишњице убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића предсједник Одбора Милорад Арлов на мјесто убиства код спомен плоче положио је цвијеће и упалио свијећу.

Извор: ТВ Мост