latinica  ћирилица
12/01/2019 |  16:38 | Аутор: sputniknews.com

Штимац: Велика је част примити награду од Кустурице

Славко Штимац је овогодишњи лауреат награде за будуће филмове која му је синоћ додијељена на отварању 12. филмског и музичког фестивала Кустендорф.
Славко Штимац (Фото: Sputnik) -
Славко Штимац (Фото: Sputnik)

Награђени глумац који се доказао на филмском платну још од малих ногу, у изјави за Спутњик није порекао могућност да ће поново заиграти у неком филму Емира Кустурице, али је и истакао колики значај за њега има пристигло признање.

"Дуго сам на филму, био сам јако мали кад сам први пут стао испред камере, може се рећи да сам одрастао на филму. То је мој свијет, моја породица. Велика је част када оваква награда долази од некога ко је доказани мајстор свог заната - од Емира Кустурице. Самим тим је велико задовољство", рекао је Штимац за Спутњик.

На питање с којим је великаном југословенског глумишта пронашао најбољи заједнички језик у кадру, "чудо од детета" одговара да их је било много.

"Слободан Алигрудић ми је можда био најјачи партнер током моје младости. У филму "Сјећаш ли се Доли Бел" смо оживљавали однос оца и сина и то је некако увијек посебно. Он је био маестралан. Емотивно доживим те наше заједничке сцене сваки пут кад их погледам", каже Штимац.

Дванаести Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф отворен је синоћ на Мећавнику.