latinica  ћирилица
30/01/2019 |  14:17 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Институције Републике Српске подржаће активности Удружења "Искра"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић разговарали су данас са представницима Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Бањалука.
Цвијановић, Вишковић и Шеранић са представницима удружења Искра - Фото: РТРС
Цвијановић, Вишковић и Шеранић са представницима удружења ИскраФото: РТРС

На састанку је разговарано о подршци дјеци која се лијече у Kлиници за дјечије болести, одјељење хемато-онкологије, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, њиховим родитељима, програмским активностима удружења, пројектима рехабилитације и функационисању Родитељске куће, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Заједнички је усаглашено опредјељење да институције Републике Српске подрже активности Удружења "Искра", путем текућих грантова хуманитарним организацијама и удружењима, али и кроз пројектне активности које укључују рехабилитацију.

У организацији овог удружења и уз ангажман дјеце која су излијечена од малигних болести, а која су окупљена у активну групу "Младице" у Бањалуци, у посљедњој седмици августа мјесеца ове године, биће одржана регионална конференција на тему "Психо-социјална едукација и живот након лијечења", коју ће подржати Влада Републике Српске.