latinica  ћирилица
02/02/2019 |  15:45 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Породица Савановић добила кров над главом

Дванаесточлана породица Савановић добила је кров над главом, у Барловцима код Бањалуке. Кућу им је изградила Хуманитарна организација "Срби за Србе", уз помоћ анонимног донатора.

Савановићи су, са својих 10-оро дјеце, донедавно живјели у трошној кућици, у власништву једне од бањалучких средњих школа. Данас је слика сасвим другачија. Захваљујући добрим људима, усељавају у нову кућу, опремљену намјештајем и бијелом техником.

- Значи пуно и превише за моју породицу. Пуно пута смо се пресељавали из куће у кућу, гдје год додђеш воде нема, струја није уредна, реновирај поправљај туђе, прелази у друго. И сад коначно сам дошао у своје - прича Жељко Савановић, срећни отац.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" за градњу и опремање куће прикупила је готово 90.000 КМ. То им је, кажу, највећи пројекат до сада, захваљујући анонимном донатору.

- Првобитни план је био да им се купи намјештај у тој кући, међутим након једне велике донације од једног анонимног донатора ми смо се одлучили да им градимо кућу. Као што видите купили смо плац, изградили кућу из темеља, ту смо кућу завршили и намјестили - прича Душко Илић, члан хуманитарне организације "Срби за Србе".

Савановићи се за који дан усељавају. Хуманитарци, коју су им кућу саградили настављају акције, јер још има људи којима је помоћ потребна. Зато и позивају грађане да позову број 17763, или новац уплате на жиро рачун Хуманитарне организације "Срби за Србе".