latinica  ћирилица
04/02/2019 |  20:03 | Аутор: СРНА

Полиција интензивно трага за убицом из Коњица

Припадници Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/ интензивно трагају за одбјеглим Едином Гачићем /43/ који је јутрос у селу Подорашац код Коњица убио Сауда Султанића /39/, а мјере безбједности су појачане, речено је Срни у кантоналном МУП-у.

Полицајци наоружани дугим цијевима распоређени су изнад насеља Подорашац, а највише их има у селима Брђани, Зукићи, Шуњи и Град.

У МУП-у кажу да су на подручју цијелог кантона подигнуте мјере безбједности, јер је Гачић наоружан и опасан.

Портпарол МУП-а ХНК-а Људевит Марић изјавио је Срни раније данас да полиција трага за Бањалучанином настањеним у Коњицу чији су иницијали Е.Г. /43/ за којег се сумња да је у продавници у мјесту Подорашац ватреним и хладним оружјем убио лице чији су иницијали С.С, након чега је побјегао.

Марић је рекао да се убиство догодило јутрос у 7.30 часова.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", а прије овог починио је још два убиства.

Гачић је неколико мјесеци по завршетку рата у БиХ убио саборца из одреда "Ел муџахедин" Исмета Гунића. Осуђен је на осам година затвора, а када је одслужио више од двије трећине казне, стекао је право на слободне допусте из Казнено-поправног завода Зеница.

Након што је пуштен на викенд, Гачић је 25. августа 2002. године отишао до стана своје мајке Сифете у Зеници и у њу хладнокрвно испалио два хица.

Кантонални суд га је у фебруару 2003. осудио на јединствену казну од 20 година затвора. Овом казном су Гачићу обједињене пресуде због ранијег убиства саборца и убиства мајке.

Средином 2017. године одслужио је ову казну и изашао из затвора. Тада је наводно купио кућу и настанио се у коњичком селу Брђани, јер је још као малољетник био у рату на подручју Коњица.