latinica  ћирилица
06/02/2019 |  10:34 ⇒ 13:06 | Аутор: СРНА

Шпирић: Само мигранти овакву БиХ доживљавају својом

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је у изјави Срни да Савјет министара ужива у свом техничком мандату и кочи све процесе, те би се врло лако могло десити да у ЕУ прије стигну мигранти из БиХ него одговори на упитник који се наводно припремају.

Шпирић је истакао да никога у БиХ не занима што је јуче Оперативна група за координацију активности и надзор над мигрантском кризом дала рок од десет дана Министарству безбједности да одреди статус привремених прихватних центара или ће их расформирати.

"Игнорантски однос према мигрантској кризи више је него забрињавајући и рјешевању проблема никако не иде у прилог чињеница да је извршна власт у техничком мандате и да нису формирана оба дома законодавне власти", нагласио је Шпирић.

Он је рекао да ништа не чуди у земљи апсурда гдје су више градова обишли мигранти него министри који треба да им обезбиједе адекватан смјештај и одреде им било какав правни статус.

"Изгледа да само мигранти доживљавају БиХ својом, а ако се настави са оваквим односом према њима ускоро ће повратници тражити азил од придошлица из Азије и Африке", упозорио је Шпирић.