latinica  ћирилица
06/02/2019 |  11:54 | Аутор: РТРС

Приједор: Ранко Колар из СП прешао у ДЕМОС

Донедавни предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Приједор и једини одборник те странке у Скупштини града Ранко Колар прешао је у Демократски савез и убудуће ће у локалном парламенту дјеловати као независни одборник, а заступати политику ДЕМОС-а.
Демос Приједор - Фото: РТРС
Демос ПриједорФото: РТРС

Потпредсједник ДЕМОС-а Томислав Прпош рекао је да је странка опредијељена за сарадњу са СНСД-ом, СП-ом и другим партијама које су на власти, али не и са ДНС-ом.

"Имао сам потребу да подвучем да нећемо сарађивати са ДНС-ом. Логично је и постоје разлози за то. Ми смо настали на критици политике ДНС-а. Наш одборник ће бити на страни добрих ствари за овај град, али у принципу нисмо за и нећемо сарађивати са ДНС-ом", рекао је Прпош на конференцији за новинаре у Приједору.

Прпош, који је и предсједник Иницијативног одбора ДЕМОС-а за приједорску регију, оцијенио је да је ситуација у Приједору озбиљна и да се очекују турбуленције.

"Привредна ситуација није повољна, политичка, такође, на прошлој сједници Скупштине града било је турбулентих појава и то се и даље наставља. Да напоменем само једно питање - одржавање путне мреже - у посљедње двије године није ништа учињено. Зашто? Одговор за то треба наћи у граду", навео је Прпош.

Одговарајући на питање о односу са лидером ДНС-а Марком Павићем, Прпош, који је прије 20 година био један од оснивача ДНС-а, рекао је да је то за њега поприлично тешко питање.

"Предсједник је имао врло ружан став према мени лично, али немамо контаката, чини ми се да не желимо да разговарамо један с другим", рекао је Прпош.

Ранко Колар рекао је да је због неутемељене и исхитрене одлуке Извршног одбора СП-а и непознавања стања у Градском одбору СП Приједор, овај одбор, нажалост, распуштен, па је био принуђен да одабере другу политичку опцију.

Члан иницијативног одбора ДЕМОС-а Александра Чанић рекла је да ДЕМОС-у свакодневно приступа велики број чланова, посебно омладине и жена, и да се осјећа огромна енергија и српемност чланства за побољшање живота у Српској.

Приступнице ДЕМОС-у до данас је потписало више од 150 чланова. Један број њих је прешао из ДНС-а.