latinica  ћирилица
06/02/2019 |  12:39 ⇒ 21:31 | Аутор: СРНА

Скандалозна изјава Ћузулана, руководство СДС-а дезоријентисано

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас као скандалозну изјаву потпредсједника СДС-а Драгана Ћузулана у вези са највишим званичницима Српске и Србије, наводећи да то није добар пут, али да је то очигледно став руководства или људи који припадају руководству СДС-а.

"Они су били поприлично дезоријентисани и у претходном периоду и видјела сам много пута неусаглашене ставове и изјаве које долазе од функционера СДС-а. Све то приписујем процесу пропадања, дезорганизовања и свега што су они као политичка партија преживјели у претходном периоду, али Ћузулан је јасно изнио свој став и многи су то идентификовали са ставом СДС-а", изјавила је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Одговарајући на питање када ће опозиција у Српској добити позив СНСД-а за преговоре о формирању власти на нивоу БиХ, Цвијановићева је истакла да је неких позива већ било, а да све зависи од договора руководстава и процјене када ће се такво нешто десити.

"Важно је да СНСД види потребу да Српска има уједињену репрезентацију која ће на усаглашен начин дјеловати на нивоу БиХ. То је у интересу Српске због разних ствари, између осталог, и притисака које трпимо", нагласила је Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а.

Ћузулан је изнио увреде на рачун власти у Србији и њеног предсједника Александра Вучића, називајући власт у Београду режимом, а Вучића лажовом и манипулатором.

Он је изјавио да ће власт у Српској завршити оно што није успио Анте Павелић, те да у школама треба укинути вјеронаку, јер она није партијска идеологија како се сада доживљава.