latinica  ћирилица
06/02/2019 |  15:47 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Компанија "Мајкрософт" помаже економски развој Српске (ФОТО)

Компанија "Мајкрософт" у технолошком смислу помоћи ће повезивање научно-истраживачке заједнице и високог образовања са пословном заједницом, у циљу економског развоја Српске. Ово је закључено након састанка ресорног министра са представницима комапније.

"Мајкрософт" са којим Влада Српске има дугогодишњу успјешну сарадњу, савјетима ће помоћи да се уз употребу модерних информационо-комуникационих технологија повежу бројне области којима би био унапријеђен квалитет живота грађана, али и пословне заједнице.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да је циљ да се покрије јчитав животни циклус једног пословног субјекта у смислу коресподенције са управним органима.

- Да може да обавља свакодневне послове путем интернета, путем коришћења тих електронских услуга које пружа Влада и државни апарат, а са стране бизнис сектора да може да обавља свакодневне послове као што је пријава пореза, пријава и одјава радника - додао је он.

Директор "Мајкрософта" за централну и источну Европу за рад са јавним сектором Еванголос Крисафиди истакао је да је на састанку разговарано и о начину управљања потенцијално критичким областима каква је област безбједности.

- Усагласили смо се да ћемо заједно радити у том смијеру на областима попут осавремењивања Владе, али и обезбјеђивања бољих услуга за грађане навео је Крисафиди.