latinica  ћирилица
06/02/2019 |  18:35 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Давидовић са представницима 43 спортска савеза (ФОТО)

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је да је данашњи састанак са представницима спортских савеза Републике Српске, којем су се одазвали представници 43 савеза, био конструктиван и да је у фокусу разговора било доношење новог Закона о спорту.
Соња Давидовић са представницима спортских савеза - састанак - Фото: РТРС
Соња Давидовић са представницима спортских савеза - састанакФото: РТРС

"Упознали смо представнике савеза са активностима министарства када је ова проблематика у питању", рекла је Давидовићева новинарима и додала да ће се Закон о спорту у форми нацрта  пред народним посланицима наћи у посљедњем кварталу ове године.

Она је додала да ће у марту бити спровођене стручне расправе по питању Закона о спорту  у пет регија у Републици Српској и након тога се приступити изради закона.

Осврћући се на рад спортских савеза, Давидовићева је рекла да је представницима спортских савеза сугерисано  да ће опредјељење министарства у наредном периоду бити пооштравање финансијске контроле и одговорности када је у питању утрошак средстава која министарство додјељује за рад савеза.

Она је истакла да ће се покушати у наредном периоду поставити ствари на своје мјесто и да ће у том погледу министарству  бити значајна подршка прије свега спортских савеза, спортске јавности, али и медија у најбољем интересу спорта у Српској.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, Миле Ковачевић, изразио је задовољство данашњим састанком и захвалио се министарству што је организован састанак како би заједнички подијелили одређена размишљања и покушали наћи одређена побољшања у организацији спорта у Републици Српској.

Предсједник одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, рекао  је да је  данашњи састанак био успјешан и да сви учесници одлазе кући са изузетно великим задовољством, прије свега због тога што је, како је рекао, коначно након дуго година организован овакав састанак.