latinica  ћирилица
06/02/2019 |  22:11 ⇒ 22:18 | Аутор: СРНА

Пронађен мртав мигрант

Тијело млађег мушкарца, за којег полиција претпоставља да је мигрант за којим се трагало, нађено је данас на неприступачном шумском предјелу Водни дол у сјеверном дијелу Истре у Хрватској.
Полиција Хрватске (архив) -
Полиција Хрватске (архив)

Потрага је покренута након што је на подручју мјеста Жејане претходне ноћи затечен држављанин Судана у покушају незаконитог преласка границе према Словенији.

Он је полицији рекао да је на том подручју други мигрант којем је потребна помоћ, саопштено је из приморско-горанске Полицијске управе.

У потрагу су се укључила 22 полицијска службеника, 11 припадника Хрватске горске службе спасавања из Ријеке и Пуле са псима трагачима, теренским возилом и опремом за претрагу терена, шест ватрогасаца из Опатије с два пса трагача те представник Шумарије Опатија.

Они су трагали на подручју Жејана, Лисине и Вепринца на сјевероисточним обронцима Учке и Ћићарији до мјеста Дол у Истарској жупанији.

Тијело су нашли полицајац и члан Хрватске горске службе спасавања у пратњи пса трагача данас око 15.00 часова на око 1.000 метара надморске висине, преносе хрватски медији.

Тијело млађег мушкарца превезено је у Завод за судску медицину и криминалистику у Ријеци ради обдукције, односно утврђивања тачног узрока смрти и идентитета.

Суданац је прекршајно процесуиран према Закону о странцима, наводи се у саопштењу.