latinica  ћирилица
07/02/2019 |  08:29 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Приједора

Проходност већине путева у Републици Српској јутрос је задовољавајућа, а у котлинама и уз ријечне токове магла дјелимично смањује видљивост, посебно на подручју Приједора, те путним правцима Братунац-Зелени Јадар, Коњевић Поље-Скелани и Братунац-Дрињача, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

У јутарњим часовима на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја мјестимично је изражена поледица.

На подручју Приједора јутрос пада слабија киша, па су коловози мокри и клизави, док у осталима крајевима Српске нема падавина, те се вози по мјестимично влажним и мокрим коловозима.

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз, а на путном правцу Добро Поље-Брод на Дрини постоји и опасност од обрушавања сњежних лавина на коловоз.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука, до 30. априла измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У Федерацији БиХ је у јутарњим часовима на дионицама у котлинама и уз ријечне токове смањена видљивост, због магле, посебно на дионицама уз ријеке Саву, Босну и Дрину, као и котлинама у западним крајевима.

У тим подручјима коловоз је мокар и мјестимично клизав.

Учестале су и одрони камења на коловоз.

Због реконструкције моста на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно на улазу у Бугојно, саобраћај је обустављен. Путничка и мања теретна возила преусмјеравају се кроз насеља Кула и Кандија, док је за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе алтернативни правац Нови Травник-Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због радова у тунелу Врандук, возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња, због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.