latinica  ћирилица
07/02/2019 |  13:55 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Велика Кладуша тражи хитан надзор у мигрантском кампу и још полицајаца

Кризни штаб општине Велика Кладуша за мигрантску кризу захтијева од Службе за послове са странцима БиХ хитан надзор у привременом кампу "Мирал", а од Владе Унско-санског кантона повећање буџета кантоналног МУП-а ради запошљавања нових полицајаца, с обзиром на видљиво нарушену безбједносну ситуацију у том граду и Бихаћу.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

У саопштењу Кризног штаба за мигрантску кризу истиче се да је на јучерашњој сједници донесен закључак да од полицијског комесара УСК-а буде тражено да што прије изврши прерасподјелу полицијских службеника, односно бројчано појача Полицијску управу у Великој Кладуши из састава других полицијских управа које немају изразите проблеме са мигрантима.

Кризни штаб за мигрантску кризу у Великој Кладуши закључио је да убудуће на састанке позива и представнике Црвеног крста Велика Кладуша, Службе цивилне заштите, представника Дома здравља и командира Граничне полиције.

На иницијативу мјесних заједница општине Велика Кладуша, 4. фебруара формиран је Кризни штаб за мигрантску кризу у овој локалној заједници.