latinica  ћирилица
07/02/2019 |  17:38 ⇒ 08/02/2019 | 08:32 | Аутор: РТРС

Помоћ за Приједорчанина Младена Пауковића стиже са свих страна (ВИДЕО)

Прилог емитован у нашем Дневнику 2 о Приједорчанину Младену Пауковићу, "дјетету лептиру" обољелом од булозне епидермолизе, одјекнуо је широм Српске али и свијета. Подршка и помоћ за лијечење овом тешко болесном младићу стиже са свих страна, а највише од Младенових пријатеља, који су организовали хуманитарне концерте и прикупљање новца за његово лијечење.
Помоћ за Младена Пауковића - Фото: РТРС
Помоћ за Младена ПауковићаФото: РТРС

Болест коже са којом се Младен Пауковић борио од рођења, и због које није могао да приушти чак ни обични стисак руке, нити загрљај, проширила се на грло. Прије шест мјесеци му је уграђена канила.

Како би преживио требала му је помоћ добрих људи. Одјек његових ријечи чуо се далеко, и никога није оставио равнодушним.

Младенови пријатељи одмах су покренули акцију прикупљања помоћи за његово лијечење. Отворени су жиро рачуни за домаће и иностране уплате, а широм Приједора постављене су кутије за прикупљање новца. У акцију су се укључили и угоститељски објекти, у којима се продају наљепнице и беџеви са једноставном поруком "Поклони ми осмијех". Све са жељом да се Младену омогући лијечење.

На фејсбук страницу истог назива подршка Младену стиже са свих страна свијета – од Осла и Москве па до Сиднеја и Хаване. У акцију су се укључили и ученици приједорске Музичке школе и чланови све популарнијег бенда “Д Бахс“, који су организовали хуманитарни концерт.

Убрзо су скупљена средства за Младенов одлазак на једну клинику у Турској и он је тренутно тамо на претрагама. Свјесни да ће лијечење бити веома скупо, његови пријатељи планирају и нове акције прикупљања помоћи.

"Младен је био врло усамљен у својој борби дуги низ година, мислећи да је на маргини друштва и да се људи суздржавају од контакта с њим. Ми уствари желимо да покажемо да није сам у тој борби, да је он дио нашег друштва и да га оно прихвата", каже Младенова пријатељица Ина Ритан.

Оно што је најбитније, акција "Поклони ми осмијех" вратила је осмијех на Младеново лице. Ипак, сви они који желе да помогну Младену у његовој борби са болешћу, осим куповине беџева и наљепница, то и даље могу да ураде уплатама на неки од жиро рачуна.