latinica  ћирилица
07/02/2019 |  18:52 ⇒ 19:01 | Аутор: СРНА

Станић: Каријерни и алумни центар у функцији развоја

Декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Станко Станић изразио је очекивање да ће Каријерни и алумни центар, основан при Економском факултету, бити у функцији развоја ове високошколске установе.
Станко Станић - Фото: СРНА
Станко СтанићФото: СРНА

Станић је изјавио новинарима да је овај центар развио веб-портал који омогућава послодавцима да прегледају биографије студената и дипломаца овог факултета, као и да објављују конкурсе за посао.

Након дружења представника привреде и дипломираних студената, магистара и доктора економских наука који су завршили студије на Економском факултету Универзитета у Бањалуци, Станић је рекао да су закључно са јучерашњим даном на овом факултету диломирала 6.024 студента са првог, другог и трећег циклуса студија.

Он је изразио очекивање да ће од овог броја најмање 2.500 свршених студената пристати да буду чланови Каријерног и алумни центра.

Професор на кономском факултету и предсједник Центра Миленко Крајишник рекао је новинарима да је основни циљ Каријерног и алумни центра да гради и развија везе између факултета и привредне заједнице, те између факултета и свршених студената овог факултета како би унапређивали привредни и научно-наставни процес, те привреде и научних установа.

"Каријерни и алумни центар настао је као насљедник алумни центра кога смо почели оснивати 2017. године по узору на алумне центре које имају сви свјетски велики универзитети", истакао је Крајишник.

Он је рекао да овај центар омогућава студентску праксу која је уведена на Економском факултету Бањалука у посљедње двије године и која је показала завидне резултате.

Изврши директор за економске послове у предузећу "Електрокрајина Бањалука" Родољуб Топић рекао је новинарима да је студентска пракса добар примјер како факултети треба да раде, а што ће ово предузеће и даље подржавати.

Он је додао да је значајно формирање Центра које ће помоћи студентима да добију информације о послодавцима, обаве разговоре и стекну практична искуства.