latinica  ћирилица
08/02/2019 |  07:17 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Делегација Републике Српске у посјети Свјетској банци

У наставку посјете САД, делегација Републике Српске посјетила је Свјетску банку.
Делегација Српске у Свјетској банци - Фото: РТРС
Делегација Српске у Свјетској банциФото: РТРС

Делегацију Српске чине Милан Баштинац, помоћник министра за енергетику у Влади Републике Српске и Дарко Милуновић, в.д. извршног директора за економско-финансијска питања у Електропривреди Републике Српске.

У Свјетској банци су их, између осталих, примили Самир Шукла, директор Одјељења за енергију у Европи и централној Азији, Нуредин Енабулси, представник Мултилатералне агенције за гарантовање анвестиција при Свјетској банци - МИГА и Тончи Баковић, главни експерт за енергетику у Одјељењу за инфраструктуру, при Међународној финансијској корпорацији - ИФЦ.

На састанку је констатовано је да Влада Републике Српске има веома добру сарадњу са Свјетском банком, кроз низ различитих пројеката у области енергетике, а посебно је наглашена вазност пројеката из области одбране од поплава.

Представници Свјетске банке су изразили спремност за унапређење сарадње, поготово када су у питању најављени пројекти изградње хидроелектрана на ријеци Дрини, као и пројеката соларних паркова на југу Републике Српске.

Састанку су присуствовали и представници америчке компаније Њу џенерејшн паувер - НГП из Чикага, са којом је Влада Републике Српске раније потписала Меморандум о разумијевању о развоју пројекта Реверзибилне електране Бук Бијела.