latinica  ћирилица
08/02/2019 |  08:21 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози и поледица

Већина путева у Републици Српској је проходна, вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, док су још понегдје у вишим планинским предјелима и преко превоја засњежени, а има и поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз, нарочито на подручју романијске регије, те на дионицама путева Кнежево-Угар и Црна Ријека-Мркоњић Град.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука до 30. априла измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У Федерацији БиХ магла и ниска облачност смањују видљивост на појединим дионицама уз ријеке Босну и Дрину, као и на путевима Прилука-Гламоч, Ливно-Шуица, Коњиц-Дрежница и Јабланица- Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

Коловоз је мокар или влажан, док је мјестимична поледица могућа на засјењеним дијеловима путева у вишим предјелима.

Одрони су учестали на бројним дионицама.

Због најављених радова на редовном одржавању расвјете, до 16.00 часова, у тунелима "Иван", "Црнаја", "Јелашје", "Лендава" и "Салаковац" на магистралном путу М-17 возила ће саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због реконструкције моста, саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Нови Травник-Бугојно на улазу у Бугојно. Путничка и мања теретна возила преусмјеравају се кроз насеља Кула и Кандија, док теретна возила преко 7,5 тона укупне масе саобраћају преко Комара /Травник-Доњи Вакуф/.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе због нестабилности моста.

Саобраћај за све категорије возила обустављен је на граничном прелазу Нови Град-Двор, због радова у Хрватској.