latinica  ћирилица
08/02/2019 |  10:58 ⇒ 11:08 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Посланик Станивуковић и ПДП подржавају протесте против Вучића

Од како је ПДП поражен на општим изборима, Бранислав Бореновић, Младен Иванић, Игор Црнадак и млади тајкун Драшко Станивуковић, дубоко исфрустрирани доминантном побједом Милорада Додика и његовог СНСД-а, не желе да се помире са изборним поразом и све вријеме траже начина како да владајућој структури у Републици Српској и њеним представницима у БиХ напакосте и покушају, како то они кажу, "загорчати им живот", пише портал Инфосрпска.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

"Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић и млади страначки тајкун Драшко Станивуковић који не жали пара, главни су оперативци тог прљавог посла који се оличава у томе да се удари на актуелну власт у Републици Српској и на све начине покуша интернационалиизовати трагична смрт Давида Драгичевића из Бањалуке али због личних интереса", наводи се у тексту објављеном на овом порталу .

"'Ако не можемо овдје добити правду, тражићемо је од међународних институција, али стати нећемо', понавља млади бањалучки милионер и манипулант, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић, потврђујући тако да се због политичког реваншизма и покупаја урушавања власти настоји по ко зна који пут злоупотребити трагична смрт бањалучког младића Драгичевића. Отуда дио одговора на питање откуд посланици Демократске странке из Србије Александра Јерков, Балша Божовић и Маја Виденовић у Бањалуци са лидерима ПДП-а", истиче се у тексту.

Портал "Инфосрпска" наводи да су "Бранислав Бореновић, млади тајкун Драшко Станивуковић и на дестине чланова ПДП-а данима облијетали невладине организације по Републици Српској које се баве људским правима и слободама, покушавајући да преко њих направе договор о интернационализацији још неријешене трагичне смрти младог Давида Драгичевића".

"У том свом науму имали су подршку одређеног особља Амбасаде Велике Британије у Сарајеву. Међутим, то им никако није успјевало јер се организације које су опсједали нису хтјеле мијешати у судске процесе. Због тога је разочарана Амбасада Велике Британије која је храбрила ПДП-овце упутила информације амбасадама САД и Њемачке у Сарајеву у којима се жале на неке невладине организације да не желе да се укључе у покушај интернационализације случаја 'Драгичевић', иако већ годинама примају средства од свих њих и других страних фондова.

Када им то није успјело Бранислав Бореновић и млади тајкун Драшко Станивуковић одлазе у Београд гдје се састају са београдским адвокатом Божом Прелевићем пријатељем опозиције у Србији, који пристаје да за добре паре, ПДП-у одради лобистички посао у њиховој намјери. Ту Станивуковић себе покушава представити као младог политичара 'прогоњеног од режима у Републици Српској'", пише у тексту.

Према истом извору, "отуда и долазак троје посланика Демократске странке из Србије и њихова заједничка конференција за новинаре са лидерима ПДП-а, као и најава Александре Јерков да ће она покушати да у Комитету за људска права народних посланика у Женеви изнесе лажи које јој је пренио млади манипулатор Станивуковић, стављајући себе у центар приче као наводно прогањаног посланика од 'режима' у Српској, а не случај 'Давида Драгичевића'".

"Све то је подржао и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, који се у разговорима у четири ока повјерио својим пријатељима да је 'све ово што раде, прије свега, освета Александру Вучићу који на протеклим изборима у БиХ није јаче подржао Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ и да они због тога подржавају протесте у Србији против Вучића", наглашава се у тексту.

Портал Инфосрпска из извора у ПДП-у сазнаје да је "Станивуковић обећао да ће ових дана отићи у Београд са једном екипом људи и учествовати на протестима 'Један од пет милиона'", а Александри Јерков је саопштио да је "спреман и финансијски помоћи протесте са 100.000 евра".