latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:23 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Вишечлане породице - основ демографског развоја друштва

Породице са четворо и више дјеце заслужују посебну пажњу институција, јер представљају основ демографског развоја друштва, поручио је данас вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац.
Удружење "Четири плус" - Штрбац - Фото: СРНА
Удружење "Четири плус" - ШтрбацФото: СРНА

Штрбац је са предсједником Удружења породица са четворо и више дјеце "Четири плус" Јованом Радовановићем данас у Бањалуци разговарао о досадашњој сарадњи, као и могућности сарадње у предстојећем периоду, саопштено је из Секретаријата.

- Неке од породица, које су чланови Удружења, припадају категорији избјеглих и расељених лица и повратника и овим породицама је Министарство за избјеглице и расељена лица посвећивало посебну пажњу, а и у активностима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције биће један од приоритета - рекао је Штрбац.

На данашњем састанку у Бањалуци разговарано је и о Нацрту закона о социјалном становању, а Штрбац је навео да ће чланови Удружења бити позвани на јавну расправу која ће ускоро бити заказана да би дали конкретне приједлоге за измјене Нацрта закона.

Радовановић је захвалио за активности које су до сада реализоване и помоћи коју је Министарство за избјеглице и расељена лица претходних година пружило члановима Удружења.

Он је рекао да Републичко удружење породица са четворо и више дјеце дјелује на простору 40 градова и општина у Републици Српској, те да ће представници удружења из свих локалних заједница ускоро одржати састанак на којем ће бити формулисани конкретни приједлози за допуну Нацрта закона о социјалном становању, да би и овим категоријама било омогућено стамбено збрињавање по моделу социјалног становања.