latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:43 ⇒ 12:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Пацоли вријеђао Дачића

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли коментарисао је говор који је шеф српске дипломатије Ивица Дачић одржао на синоћњој сједници Савјета безбједности УН, називајући га "замјеником балканског кољача Слободана Милошевића".
Ивица Дачић (фото: Screenshot Youtube / United Nations) -
Ивица Дачић (фото: Screenshot Youtube / United Nations)

- Годинама и деценијама пратимо глобалну дебату о демократизацији система УН. Међутим, када гледам замјеника балканског кољача Слободана Милошевића, данас министра владе Србије Ивицу Дачића, како исцрпно говори без да притом поцрвени, пред угледним дипломатама земаља које имају представнике у Савјету безбједности УН, покрећем питање да ли демократизација глобалних институција укључује давање простора личностима са криминалним и шовинистичким бекграундом, као што је Дачић - навео је Пацоли, а преноси РТК.

 Његов напад на Дачића није ту стао.

- Дакле, како је то могуће, у дипломатској просторији, да представник криминалног режима, земље одговорне за неколико ратова на Балкану, да он говори пред представницима земаља које омогућују постојање мира и стабилности и које су са правом подржале нашу независност! Је ли то демократија или дефект овог универзалног система? - упитао је Пацоли, објављено је у прес-клипингу Унмика.