latinica  ћирилица
08/02/2019 |  12:44 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд води политику мира и зна за шта се бори

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија води политику мира и зна за шта се бори, док приштински званичници дају дневно по пет различитих изјава и не разумије шта они хоће.
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вучић је изразио наду да ће Приштина коначно разумјети да без разговора неће бити рјешења.

- Проблем је што више не знам шта они /Приштина/ хоће, шта траже од нас, од света, шта уопште хоће - рекао је Вучић новинарима приликом обиласка Пчињског округа.

Говорећи о сједници Савјета безбједности УН, Вучић је оцијенио да је руски амбасадор у УН Василиј Небензја поставио логично питање приштинском амбасадору - зашто присуствује сједници Савјета на којој се расправља о Косову и Метохији, ако сматра да је то шарада.

Вучић је додао да за њега није неозбиљно нити је шарада када иде било гдје у свијет - у Брисел, УН, истичући да је улог велики.

- Улог је мир и стабилност, а људи то узимају здраво за готово, као да је то осигурано, а није. Једна искра може да запали цијели регион. И тога морамо да се пазимо - рекао је он, додајући да Приштина треба да каже ако јој до тога није стало.

Он је нагласио да је политика Србије по том питању рационална и одговорна, а не халабука и изговарање великих ријечи.

- То је политика мира, постепених корака приближавања компромису ако га неко жели, а ако не жели, довољно смо јаки да и без договора, упркос свим проблемима са којима ћемо се суочавати у будућности, наставимо изградњу боље будућности за наш народ и грађане - рекао је Вучић.

Он је поновио да Приштина мора да укине таксе на робу из централне Србије и БиХ, јер то разара економију и повјерење.

Вучић је данас наставио дводневну посјету Пчињском округу, у оквиру кампање "Будућност Србије" током које ће обићи свих 29 округа и више од 100 општина широм Србије.