latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:23 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Приједор: Дан сјећања на полицајце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату

Дан сјећања на полицајце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату обиљежен је у Полицијској станици Приједор 2. Вијенце су положиле бројне делегације, а поручено је да њихова херојска жртва и допринос у стварању Републике Српске никада не смију бити заборављени.
Сјећање на погинуле полицајце, Приједор - Фото: РТРС
Сјећање на погинуле полицајце, ПриједорФото: РТРС

Међу осам погинулих полицајаца, на данишњи дан 1994. године у Бихаћу живот је изгубио двадесетчетворогодишњи Драгослав Плавшић.

"Сваке године хоће да обиљеже са нама и да нам помогну и колико толико олакшају нам мало тај терет", рекао је Илија Плавшић, отац погинулог полицајца.

На Бихаћком ратишту 8. фебруара 1994.године страдало је осам приједорских полицајаца, док је пет тешко рањено.

Предсједник Борачке организације ПУ Приједор Војислав Кондић истакао је да су они као центар имали преко 200 рањених бораца од којих је преко 100 било припадника ЦЈБ Приједор.

"Овом приликом смо се присјетили 74 погинула припадника полиције ЦЈБ Приједор као и 782 припадника Министарства унутрашњих послова који су животе уградили у стварање Републике Српске", навео је Сретоја Вујановић, начелник ПУ Приједор.

Поводом обиљежавања дана сјећања на саборце, који су погинули у одбрани Српске, одата је почаст свим припадницима Министарства унутрашњих послова и Војске Републике Српске који су дали животе за мир и опстанак српског народа.