latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:30 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Влада Српске за растерећење привреде и повећање конкурентности

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да је Влада Српске опредијељена да у овој години низом мјера растерети привреду и повећа конкурентност, чиме ће, уз истовремено унапређење финансијског управљања, радити на даљем наставку фискалне консолидације и развоју Српске.
Зора Видовић са делегацијом УСАИД-а - Фото: РТРС
Зора Видовић са делегацијом УСАИД-аФото: РТРС

- Значајно је партнерство које смо имали са УСАИД-ом у протеклом периоду у виду техничке подршке на пројектима који се односе на побољшање фискалне дисциплине, преко спровођења Закона о пореском систему, увођења Регистра пореских и непореских давања, али и неким пројектима који нам тек предстоје, у виду трезорског пословања и евиденције управљања дугом - истакла је Видовићева у разговору са делегацијом Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/.

Видовићева је изразила увјерење да ће заједничким активностима реформски процеси уродити плодом, саопштено је из Министарства финансија Српске.

Шеф Економског одјељења при УСАИД-у Питер Дафи истакао је током данашњег састанка у Бањалуци да је задовољан досадашњом сарадњом и са представницима Министарства финансија Српске и Пореске управе Републике Српске.

Дафи је поручио да ће бити разматран наставак сарадње на пројектима подршке процесу фискализације, али и за предстојеће активности на евиденцији трезорског пословања и система управљања дугом.