latinica  ћирилица
08/02/2019 |  15:47 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Положени вијенци на споменик Виталију Чуркину (ФОТО)

Поводом Дана дипломата Русије представници општине Источно Ново Сарајево и кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ положили су вијенце на споменик Виталију Чуркину.

 На овај начин одата је почаст и захвалност бившем представнику Русије у УН који је спријечио усвајање резолуције о Сребреници, али и свим руским дипломатама, који пружају подршку Републици Српској.

Фото: РТРС

"Подизањем овог споменика хтјели смо да покажемо сву нашу захвалност коју не само грађани ове општине, него и грађани цијеле Републике Српске изражавају према акту овог дипломате и према свему ономе што је радило дипломатско особље Руске Федерације свих ових година у корист Републике Српске", рекао је Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Фото: СРНА

Представник Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Ђорђе Шарчевић рекао је да је Виталиј Чуркин један од позитивних примјера искреног руско-српског пријатељства.

"Гест који је Виталиј Чуркин урадио 2015.године када је спријечио да се српском народу стави етикета геноцидног је гест који не може да се заборави", додао је он.

Фото: СРНА