latinica  ћирилица
08/02/2019 |  20:52 | Аутор: СРНА

Владимир Јанковић предсједник ОО Демос Градишка

Владимир Јанковић изабран је вечерас за предсједника Општинског одбора Демократског саваза /Демос/ Градишка.
Демос Градишка - Фото: СРНА
Демос ГрадишкаФото: СРНА

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић, који је присуствовао Изборној скупштини, изразио је задовољство што је странка наставила са формирањем страначких органа у локалним заједницама Српске, те истакао да је сада општинска, а будућа градска организација градишког Демоса, остала компактна цјелина из претходне политичке опције.

"Драго ми је да је на чело странке у Градишци изабран човјек који је претходну странку преузео са 88 гласова, а завршио са око 3.500 гласова на претходним изборима. Увјерен сам да ће са таквим радом наставити у наредном периоду, а можемо очекивати само још боље резултате, судећи по квалитету људи који су у странци јер су сви успјешни у својим пословима и познати суграђанима", нагласио је Чубриловић.

Он је навео да је план да Демос до краја марта заврши формирање страначких организација у свим локалним заједницама у Републици Српској, нагласивши да је до сада тај процес текао и боље од очекивања многих.

Чубриловић је додао да Демос остаје у коалицији са досадашњим политичким партнерима.

Јанковић је након Изборне скупштине рекао да је задатак градишког Демоса да у наредном периоду формира остале органе општинске организације, преостале мјесне одборе који нису били формирани због кратког рока од оснивања странке, те да ради на омасовљавању чланства.

Он је истакао да је циљ да се Демос у Градишци што боље припреми за локалне изборе на којима ће ова странка наредне године имати свој први тест пред бирачима.

"Дали смо себи задатак да на тим изборима поновимо резултат који смо имали са странком у којој смо до сада били јер је око 80 одсто чланова те странке у Градишци приступило Демосу. Увјерен само да ће то бити исти или бољи резултат од онога из 2016. године и да ћемо 2020. године имати четири одборника у локалном парламенту", рекао је Јанковић.

Јанковић, који је и потпредсједник Скупштине општине Градишка, нагласио је да Демос остаје у локалној власти, јер је са начелником општине Зораном Аџићем договорено да чланови ове странке који су изабрани на одговорне функције остану на својим досадашњим позицијама и да се сачува стабилна већина у локалном парламенту.

На Изборној скупштини општинске организације Демоса Градишка, којој је присуствовало више од 200 делегата, изабран је 61 члан Општинског одбора,те Статутарна комисија и Надзорни одбор странке.

Скупштини су присуствовали функционери Демоса из других општина и градова Српске, те представници СНСД-а, Уједињене Српске, Социјалистичке партије и НДП-а.