latinica  ћирилица
09/02/2019 |  08:22 | Аутор: СРНА

Данас сунчаније и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и уз пораст дневне температуре ваздуха.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Током пријеподнева очекује се смањење облачности у свим предјелима уз доста сунчаних периода. Само понегдје око ријека и у котлинама магла се може задржати дужи дио дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха у централним крајевима од три до шест, на сјеверу и југу од осам до 12, а у планинама око један степен Целзијусов.

Први дио дана дуваће слаб и промјењив вјетар, послије подне умјерен југозападни, израженији у планинама и на западу.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева има магле и ниских облака, док је у Херцеговини претежно ведро.

Калиновик је јутрос са минус девет степени у 7.00 часова био најхладнији, затим Хан Пијесак и Чемерно гдје је измјерено минус осам степен.

У Гацку, Невесињу и Ливну јутрос је у 7.00 часова измјерено минус шест степени, на Сокоцу, на Иван Седлу и у Градачцу минус пет, у Источном Сарајеву, Тузли, Широком Бријегу и Бихаћу минус четири, у Бањалуци, Приједору, Сарајеву, Билећи, Рибнику, Крупи на Уни, Шипову, Бугојну и Санском Мосту минус три, у Сребреници, Новом Граду, Грудама и Јајцу минус два, у Бијељини, на Бјелашници, у Добоју, Сребреници, на Мраковици и у Вишеграду минус један, у Брчком и Зворнику нула, у Требињу два, у Мостару три и у Неуму шест степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску је 45, а на Чемерну 41 центиметар.