latinica  ћирилица
09/02/2019 |  11:08 | Аутор: СРНА

Више од 250 компанија разматра пресељење у Холандију

Холандска Влада саопштила је да су у преговорима са 250 компанија о пребацивању пословања из Велике Британије у Холандију уочи Брегзита 29. марта.
Брегзит (фото: biba.org.uk) -
Брегзит (фото: biba.org.uk)

Из холандског Министарства за економска питања саопштено је да су током прошле године из Британије у Холандију довели 42 компаније или њихове огранке, чиме је обезбјеђено 1.923 радна мјеста.

Ријеч је, између осталих, о компанијама медијској компанији "Те-Ве-Те", финансијским компанијама "МаркетЕксес" и "Азимо", поморској осигуравајућој кући "Пи енд Ај" и јапанској банци Норинлукин.

"Ове године неколико компанија, укључујући `Дискавери` и `Блумберг`, већ је саопштило да због Брегзита намјеравају да инвестирају у Холандију. Осим тога, холандска Агенција за стране инвестиције разговара са више од 250 компанија које разматрају да своје пословање пребаце у Холандију", наводи се у саопштењу.

Из холандског Министарства наводе да већина британских, али и неке америчке и азијске фирме разматрају стање у својим огранцима.

"Међу овим компанијама су неке из финансијског, медијског и рекламног сектора", додаје се у саопштењу.

Европска Агенција за медицину, која већ ради у привременом пословном простору у Амстердаму, до краја године пребациће својих 900 запослених из Лондона у тај холандски град.