latinica  ћирилица
09/02/2019 |  12:37 ⇒ 12:55 | Аутор: СРНА

Откривен арсенал оружја и муниције (ФОТО)

Полиција је пронашла арсенал оружја и муниције у породичној кући лица чији су иницијали И.М. /53/ из Доње Љубије код Приједора, након што је пријављено да је устријелио пса у дворишту.
Запљењени експлозив и пратећа опрема, Доња Љјубија - Фото: СРНА
Запљењени експлозив и пратећа опрема, Доња ЉјубијаФото: СРНА

У претресу стана и помоћних објеката које користи лице И.М. пронађено је и одузето око два и по килограма пластичног експлозива, 18 детонаторских каписли, детонаторски брзогорећи и спорогорећи штапин, упаљач противпјешадијске мине, детонаторске каписле за иницијалну пјешадијску мину и осигурачи за мине, саопштила је данас Полицијска управа Приједор.

Даљим активностима, у сарадњи са припадницима Полицијске станице Сански Мост, код лица чији су иницијали Д.К. на подручју Санског Моста пронађени су ватрено оружје и минско-експлозивна средства која су се претходно налазила у породичној кући осумњиченог лица И.М.

Код лица чији су иницијали Д.К. одузета је аутоматска пушка са дрвеним кундаком, седам оквира са 165 метака, двије ручне бомбе и прибор за чишћење ватреног оружја.

Запљењени арсенал оружја и муниције, Доња Љубија (Фото: СРНА)

Против И.М. полиција ће Окружном јавном тужилаштву Приједор доставити извјештај за кривична дјела убијање и мучење животиња и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Против лица Д.К. и Е.К, супруге осумњиченог И.М, полиција ће доставити извјештај за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја у вези са помагањем.