latinica  ћирилица
09/02/2019 |  14:47 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Пријем за младе спортисте, учеснике ЕЈОФ-а

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић организовао је данас пријем за 12 младих спортиста који учествују на Европском омладинском олимпијском фесивалу - ЕЈОФ 2019, те изразио задовољство што више од половине тима БиХ чине спортисти из овог града.
Источно Сарајево - Фокичев, Вуковић и Лопатић - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Фокичев, Вуковић и ЛопатићФото: СРНА

"Чињеница да су у репрезентацији БиХ и дјевојчице и дјечаци и у нордијским и у алпским дисциплинама говори да имамо довољан број талената за које очекујемо да у сениорској конкуренцији буду учесници великих такмичења и постижу важне резултате", рекао је Вуковић новинарима.

Он је похвалио Смучарски савез Републике Срспске и тренере који раде са младим спортистима, те изразио наду да је Источно Сарајево својом организацијом ЕЈОФ-а допринијело да сви ови спортисти имају једну посебну енергију.

"Они ће наступати на свом терену и њима ће доћи такмичари из 46 земаља да буду гости, што је велико и за њихову будућност", оцијенио је Вуковић.

Вуковић је пожелио такмичарима да остваре резултате какве су планирали и изразио наду да ће бити још великих такмичења на којима ће учествовати.

Он је истакао да се очекује велика посјета борилиштима за вријеме трајања ЕЈОФ-а, те додао да ће за основце са подручја града бити организован превоз.

Тренер реперезентације БиХ у нордијском трчању Горан Сантрач рекао је да су сви такмичари здрави и спремни, да се од њих очекује да дају све од себе и да у том случају резултат неће изостати.

"Наш план је да ови момци обезбиједе норму за такмичење које ће се одржати наредне године у Швајцарској", нагласио је Сантрач.

Представник БиХ у алпском скијању Страхиња Аранут рекао је да не може очекивати неки велики резултат с обзиром на чињеницу колико се добро припремају такмичари из других земаља.

Пријем је данас организован и за бивше учеснике зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године Томислава Лопатића и Сергеја Фокичева, руског освајача медаље у брзом клизању.

Лопатић је изразио задовољство што сада учествује у организацији ЕЈОФ-а који је улазна станица за нека већа такмичења у наредном периоду.

Фокичев је нагласио да је освајање златне медаље на Олимпијади у Сарајеву био његов највећи успјех, те да се нада да ће се млади спортисти, који учествују на ЕЈОФ-у, добро осјећати у Источном Сарајеву и Сарајеву као и он прије 35 година.