latinica  ћирилица
09/02/2019 |  17:46 ⇒ 17:49 | Аутор: СРНА

Требиње: Подршка за Ћурића 62, а за Борјана 34 одсто

Када би пријевремени избори за градоначелника Требиња били одржали сутра, кандидат СНСД-а Мирко Ћурић остварио би убједљиву побједу над противкандидатом коалиције "Требиње заслужује боље" Сашом Борјаном са разликом од 28 одсто, наводи се у истраживању јавног мњења које је за потребе једне политичке партије урадила агенција из Београда.
Требиње - резултати истраживања - Фото: СРНА
Требиње - резултати истраживањаФото: СРНА

Ово истраживање, које је у посједу Срне, показује да би се око 61 одсто испитаника изјаснило да би сигурно, а 21 одсто да би вјероватно изашло на изборе.

На изборе вјероватно неће изаћи шест одсто испитаника, осам одсто је оних који сигурно не би испунили своје грађанско право, а свега четири одсто није жељело да одговори на ово питање.

Од оних који би сигурно или вјеровато изашли на изборе, за кандидата СНСД-а Мирка Ћурића гласало би њих 62 одсто, за кандидата опозиције Сашу Борјана 34 одсто, док ни за једног од кандидата не би гласало четири одсто испитаника.

Истраживање, које се односило на испитивање ставова грађана Требиња да ли ће изаћи на пријевремене изборе и коме ће указати своје повјерење, проведено је телефонским путем, методом случајног одабира од 4. до 7. фебруара на територији града Требиња, на репрезентативном узорку од 361 испитаника.

Пријевремени избори за градоначелника Требиња биће одржани 17. фебруара.

Требињци ће моћи да гласају између два кандидата - Мирка Ћурића који је приједлог СНСД-а и кога је подржало још девет политичких партија /СП, ДНС, Уједињена Српска, ПУПРС, СРС "Др Војислав Шешељ", Покрет за Требиње, ДЕМОС, НДП и Прва СДС/ и Саше Борјана, кандидата коалиције "Требиње заслужује боље" коју чине ПДП и СДС.