latinica  ћирилица
09/02/2019 |  19:16 ⇒ 10/02/2019 | 09:37 | Аутор: РТРС

Мазалица: Станивуковићу драга сарадња са мрзитељима Српске

Посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу очигледно је много дража сарадња са мрзитељима Српске и онима који би најрадје да је укину, него јединство српских партија у Сарајеву, изјавио је данас посланик СНСД-а Срђан Мазалица.
Срђан Мазалица и Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Срђан Мазалица и Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Реагујући на Станвуковићеву изјаву којом се изјаснио против предложене сарадњи водећих српских партија у заједничким институцијама БиХ, Мазалица истиче да "се ништа друго није ни могло очекивати од некога ко отворено шурује са доказаним негаторима Српске и још се хвали тиме". Он истиче да је јако занимљиво да су Станивуковићеви политички савезници "одреда непријатељи Српске" и да то нимало није чудно.

- Лично, невероватно ми је да неко ко се представља као српски политичар за сарадника из Србије себи одабере Александру Јерков из Новог Сада познату по залагању за отцјепљење Војводине од Србије, која је један од оних политичара из Србије који би вољели да Република Српска никада није ни основана. Управо са таквим људима Станивуковић се састаје и преноси им да се у његово име жале европским институцијама на наводни режим у Бањалуци - рекао је Мазалица.

Он је указао да је ово само "једна коцкица у низу" и да се Станивуковић својевремено хвалио сарадњом и са хрватским послаником Иваном Пернаром, који не пропушта прилику да каже да је "Република Срска геноцидна и да је треба укинути".

На Станивуковићев сусрет са Јерков данас је оштро реаговао и познати београдски новинар и бивши уредник Вечерњих новости Ратко Дмитровић.

- Знаш ли мишљење ово троје о Републици Српској? Горе него Мајки Сребренице - написао је Дмитровић.