latinica  ћирилица
10/02/2019 |  08:38 ⇒ 08:38 | Аутор: СРНА

Влада Хрватске осудила хулигански напад у Сплиту

Влада Хрватске најоштрије осуђује хулигански напад на ватерполисте "Црвене звезде" у Сплиту, рекао је портпарол Владе Марко Милић.

Он је рекао да је хрватски премијер Андреј Пленковић разговарао о овом случају са министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и сплитским градоначелником Андром Крстуловићем Опаром.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је синоћ да ће Србија уручити протест Хрватској због напада на ватерполисте.

"Нажалост, то је последица једне антисрпске кампање која се води и атмосфере која се ствара у друштву", рекао је Дачић и додао да ће Београд тражити тачно утврђивање починилаца и њихово кажњавање.

Четворица ватерполиста "Црвене звезде" нападнута су јуче у Сплиту пред утакмицу са "Морнаром" у Регионалној лиги. Они су били у тренеркама са клупским обиљежјима, а нападнути су док су сједили у кафићу на Риви.

Голман ватерполо клуба "Црвена звезда" Александро Краљ морао је да скочи у море након што је са тројицом саиграча нападнут у центру Сплита.

Директор Ватерполо клуба "Црвена звезда" Игор Милојевић рекао је да је Краљ задобио ударац шипком и има повреде врата и прелом носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу.

Сплитска полиција саопштила је да трага за петорицом нападача.

Хрватски портал "Индекс" јавио је, позивајући се на незванична сазнања, да је једна особа приведена због сумње да је учествовала у нападу на ватерполисте "Црвене звезде" на сплитској риви.