latinica  ћирилица
10/02/2019 |  08:49 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Данас још топлије, послије подне јак вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и уз пораст дневне температуре ваздуха, али се у послијеподневним часовима на западу очекује веома јак вјетар.
Облачно и сунчано вријеме - Фото: РТРС
Облачно и сунчано вријемеФото: РТРС

У свим предјелима преовладаваће промјењиво облачно са сунчаним интервалима уз пораст облачности на западу, југозападу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На сјеверозападу, те у централним и источним крајевима магла ће се задржати дужи дио дана.

Увече ће и током ноћи на југозападу и југу мјестимично почети да пада киша, а пред јутро ће се проширити на запад и сјеверозапад.

Највиша дневна температура ваздуха од пет до осам у централним и источним предјелима, на западу, сјеверу и југу од 11 до 15, а у планинама око два степена Целзијусова.

Први дио дана дуваће слаб и промјењив вјетар, а на западу и у планинама на том подручју умјерен до јак југозападни. Послије подне очекује се умјерен до јак југозападни вјетар, а у планинама и на западу на ударе веома јак и олујни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено облачно вријеме са мјестимичном маглом.

Најнижа температура ваздуха јутрос је била на Сокоцу гдје је у 7.00 часова измјерено минус шест степени, на Чемерну и у Невесињу било је минус пет, у Калиновику и Гацку минус четири, а на Хан Пијеску, у Билећи и Бугојну минус три.

У Бијељини, Рудом, Шипову и Тузли измјерена су минус два степена, у Брчком, Вишеграду, Српцу, Сребреници, Сарајеву, Санском Мосту минус један, а у Бањалуци, на Бјелашници, у Добоју, Приједору, Зворнику, Новом Граду, Мркоњић Граду, Широком Бријегу и Ливну нула степени.

Температура у плусу била је у Рибнику и Грудама гдје је измјерен један степен, у Крупи на Уни и Мостару два, у Требињу три, у Градачцу четири, док је Бихаћ јутрос био најтоплији са десет степени Целзијусових.