latinica  ћирилица
10/02/2019 |  11:21 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Потрага за Едином Гачићем, Тужилаштво отворило истрагу

Един Гачић, троструки убица, осумњичен је и за убиство полицајца Федералне управе полиције, Махида Бегића, које се догодило синоћ у Суходолу код Тарчина, а Тужилаштво Кантона Сарајево отворило је истрагу против њега.

Потрага за Гачићем још траје, а проширена је и на цијелу Босну и Херцеговину.

На терену су све полицијске јединице МУП-а Кантона Сарајево и Федералне управе, али и припадници специјалне полиције.

Убица је полицајцу нанио повреде главе и руке ватреним оружјем. Полицајац је искрварио и преминуо, а тијело је пронашао колега који је требало да преузме смјену.

 Портпаролка Тужилаштва Кантона Сарајево, Азра Бавчић, рекла је да увиђај још траје.

Гачић је 4. фебруара, у мјесту Подорашац код Коњица, убио Сауда Султанића и од тада траје потрага за њим.

Већ је одслужио казну за два убиства.

Адмир Катица, министар унутрашњих послова Кантона Сарајево, огласио се на друштвеним мрежама и поручио да потрага за Гачићем неће бити завршена све док не буде доведен пред лице правде.

Влада Кантона Сарајево разматра могућност расписивање награде за онога ко понуди информацију која ће довести до извршиоца убиства полицајца Федералне управе полиције Махира Бегића код Тарчина, изјавио је данас у Сарајеву министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица.

"Предузимамо све што је потребно да се пронађе починилац, да се обезбиједе грађани на подручју Кантона Сарајево, али и да се обезбједи Европски олимпијски омладински фестивал - ЕЈОФ 2019", рекао је Катица на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Влада ће до окончања потраге и хапшења починиоца убиства полицајца бити у сталном засиједању.

Он је навео да је формиран тим који чине три министра, који ће бити у сталном контакту са оперативни штабом при кантоналном МУП-у и који ће пружати неопходну помоћ.