latinica  ћирилица
10/02/2019 |  12:07 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Нови Град: За реализацију 47 пројеката у овој години 2,5 милиона КМ

Нови Град у овој години планира да реализује 47 пројеката, за што ће бити утрошено 2,5 милиона КМ. Дугорочна стратегија развоја ове локалне заједнице усвојена је прије двије године.

Поред пројеката из економског и друштвеног развоја посебно су значајни они који се односе на еколошки развој.

Покренута је иницијатива да се слив Уне прогласи парком природе.

"Комунално предузеће је својим капацитетом спремно да по налогу комуналне полиције уклања те илегалне депоније. Сматрам да је општина за ову годину издвојила довољно средстава да се барем оне најкритичније илегалне депоније по руралним подручјима уклоне", каже Данко Војновић, директор ЈКП "Комус" Нови Град.

За очување материјалних добара значајна је улога припадника Територијалне ватрогасне јединице. Од њихове обучености и опремљености зависи и успјех. Ове године имаће 74.000 КМ за те намјене.

"Финансираћемо набавку опреме која недостаје по плану заштите од пожара. Преостала средства ћемо употрјебити за субвенцију набавке ватрогасног возила преко Ватрогасног савеза Републике Српске, рекао је Никола Рађеновић, старјешина Територијалне ватрогасне јединице Нови Град.

У протекле двије године реализовано је 13 пројеката у области привредног развоја.

"У наредне двије године такође је дефинисано још додатних 13 пројеката, који ће у сваком случају значити помак у развоју општине Нови Град", истакао је Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град.

У плану је и реализација 35 пројеката који се односе на област друштвеног развоја. За те немјене планирано је 520.000 КМ.