latinica  ћирилица
10/02/2019 |  16:46 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Избори у Дрвару - грађани бирају између два кандидата

Пријевремени избори, за начелника општине Дрвар, у Федерацији БиХ, биће одржани 17. фебруара. Грађани ове општине, већином српски повратници, бираће између два кандидата, Душице Рунић испред Савеза независних социјалдемократа и Дарка Кајтеза који је независни кандидат. Право гласа у Дрвару има нешто више од 6.800 лица.

Душици Рунић, кандидату СНСД-а за начелника општине Дрвар, на пријевремним изборима, рад на повећању инвестиционог дјела општинског буџета, развој привреде, и нова радна мјеста само су неки од приоритета на којима ће радити али и одржив повратак српског становништва.

"Јер кандидат СНСД-а ће засигурно у наредне четири године имати пуну подршку представника које СНСД има у свим нивоима власти у БиХ", рекла је Рунићева.

На предстојећим пријевременим изборима у Дравру Дарко Кајтез је независни кандидат.

Како каже Дрварчанима познат као привредник чији је основни циљ отврање нових радних мјеста.

"Промијенити базу на којој народ треба овдје да остане да живи, трудићу се свим силама, што је данас овдје веома тешко, да се покуша још неко вратити и да се обезбиједе нова радна мјеста", каже Кајтез.

Право гласа на пријевремним изборима за начелника у општини Дрвар, има 6.218 бирача који ће то право моћи остварити на редовним бирачким мјестима, 244 лица за гласање у одсуству и 354 бирача за гласање путем поште.

"Општинска изборна комисија је именовала 16 редовних бирачких одбора за 16 редовних бирачких мјеста и један бирачки одбор за гласање бирача који имају то право на непотврђеним гласачким листићима и три мобилна тима", наводи Нена Боснић, предсједник општинске Изборне комисије Дрвар.

Право гласа у Дрвару укупно, има нешто више од 6.800 лица.

Изборна ћутња почиње 16. фебруара у седам часова а завршава се 17. фебруара у 19 часова, по затварању бирачких мјеста.