latinica  ћирилица
11/02/2019 |  10:51 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Градишка: Повећан број миграната

На подручју које покрива Полицијска управа Градишка од почетка године евидентирана су 174 мигранта, и то 89 у јануару и 85 у десет дана фебруара, док их је у цијелој прошлој години евидентирано 299, рекао је данас начелник ове управе Бојан Шкорић.
Бојан Шкорић - Фото: СРНА
Бојан ШкорићФото: СРНА

- Од почетка године забиљежен је појачан прилив миграната, али није било дешавања која би значајано нарушила безбједност - рекао је Шкорић новинарима.

Шкорић је истакао да је полиција мигранате највише проналазила у Градишци, у близини границе, уз обалу ријеке Саве и на аутобуској станици, а у мањем броју случајева и у Српцу.

Он је појаснио да је контрола границе у надлежности Граничне полиције БиХ, а контрола и боравак странаца у надлажности Службе за послове са странцима и Министарства безбједности БиХ у техничком мандату, којима полиција предаје пронађене мигранте, а они их даље преузимају и смјештају у миграционе центре.

- Основни задатак МУП-а Српске и Полицијске управе Градишка је да обезбиједи повољно стање безбједности. Без обзира на повећан прилив миграната нисмо имали догађаје који би нарушили безбједност. Имали смо евидентирано само једно кривично дјело изнуде у току прошле године, које је мигрант починио према другом мигранту - навео је Шкорић.

Он је додао да је Полицијска управа Градишка појачала присуство полицајаца на терену и да у потпуности контролишу ситуацију, те поручио грађанима да не страхују за безбједност и да пријаве полицији ако примијете мигранте.

Повезане вијести:

Мигранти у Мркоњић Граду, Бијељини и Угљевику