latinica  ћирилица
11/02/2019 |  11:04 | Аутор: РТРС

Сутра наставак сједнице НСРС

У Бањалуци ће сутра разматрањем Нацрта закона о радио-аматеризму у Републици Српској бити настављена сједница Народне скупштине Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

На дневном реду су и нацрти закона о унутрашњој пловидби Републике Српске, о измјени Закона о привредним друштвима, о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности, о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката у Републици Српској.

Биће разматрани и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о Комори инжењера пољопривреде, о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, те о измјенама и допунама Закона о дувану.

Посланици ће разматрати нацрт стратегије развоја предузетништва жена Републике Српске за период 2018-2022. године, приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику за 2019. годину, извјештај Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске о раду за 2017. годину, извјештај Фискалног савјета Српске о раду од 11. августа до 31. децембра 2017. године, те план рада Фискалног савјета са финансијским планом за 2018. годину.

Народна скупштина разматраће извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о ревизији консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета за 2017.годину, те годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2018. годину.

На дневном реду су и извјештај Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Српске о раду за 2017. годину, извјештај Комисије за жалбе о раду за 2017. годину, извјештај о раду Правобранилаштва Републике Српске за 2017.годину.

Биће разматрани и извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2017. годину, информација о предлагању члана у Регулаторну комисију за електричну енергију БиХ из Републике Српске, приједлог одлуке о усвајању Приједлога просторног плана подручја посебне намјене "Аеродром" Бањалука, приједлог одлуке о усвајању зонинг плана подручја посебне намјене "Јањске отоке" по скраћеном поступку, те приједлог закључка у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској - грађанска иницијатива.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.