latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:00 ⇒ 12:51 | Аутор: РТС

Нападнути фудбалери "Напретка" Ндијаје и Баха Регис

У крушевачком Пионирском парку, недалеко од стадиона, синоћ су нападнута двојица фудбалера "Напретка". Истрага напада је у току.

У инциденту који се догодио око 19 часова нападнути су Ибрахим Ндијаје и Самјуел Баха Регис, јавља дописница РТС-а.

Напала су их двојица младића чији идентитет, за сада, није познат.

Портпаролка "Напретка" Валентина Васић рекла је да фудбалери ничиме нису изазивали хулигане.

- Ндијаје је рекао да су их вријеђали, али не на расној основи, да они нису одговарали на провокације и да је онда један од њих металним предметом напао Ибрахима с леђа и нанио му лакше тјелесне повреде - испричала је Васићева.

Полиција је, каже, одмах дошла на терен, а фудбалери су пребачени у Хитну помоћ на преглед. Ибрахим је био на Хирургији ради обављања потребних снимања и искључивања озбиљнијих порведа.

- Он је физички добро, одмара, али психички никада више неће бити добро у овом граду и неће се осјећати безбиједно - сматра портпаролка "Напретка".

Каже да оваквих проблема никада није било. "Он је овде шест година, цео стадион му скандира 'Ибро Србине'. Он је чиста и добра душа и добар човјек који свакако није овако нешто заслужио", закључила је Васићева.

Двадесетпетогодишњи Ибрахим Ндијаје у крушевачки "Напредак" дошао је крајем 2012. године. Овај град је напустио 2017. када му је истекао уговор, али се вратио почетком 2018.

Семјуел Баха Регис је из Камеруна, а за "Напредак" је заиграо у јулу прошле године. Има 22 године.