latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:16 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Шпирић: Додикове ријечи - подршка здравом ткиву друштва у БиХ

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је за Срну да су звиждуци са трибина стадиона "Асим Ферхатовић Хасе" у Сарајеву током свечане церемоније отварања Европског омладинског олимпијског фестивала - ЕЈОФ 2019, посљедње упозорење за очување могућности заједничког живота у БиХ.

Шпирић је нагласио да је Милорад Додик својим доласком и одмјереним говором на отварању показао да води озбиљну и одговорну политику у чијем центру пажње су млади људи, будућност и бољи живот.

- Тужно је било слушати звиждуке на помен Републике Српске која је издвојила више од 50 милиона марака да би ова спортска манифестација била одржана у Сарајеву и Источном Сарајеву - оцијенио је Шпирић.

Они који су затровали јавни простор у Сарајеву, истакао је Шпирић, добили су синоћ лекцију да спорт и младост морају имати приоритет и зато су ријечи које је упутио предсједавајући Предсједништва БиХ, звиждук претвориле у аплауз и подршку здравог ткива овог друштва.

- Било би лијепо да странке са сједиштем у Сарајеву схвате бар једном своју грешку и упуте бар једно извињење за оно што су својом аутистичном политиком угрозили и нарушили - рекао је Шпирић.