latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:40 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Почело усељавање студенaта у Павиљон један (ФОТО)

Студенти су се почели усељавати у реновирани први павиљон бањалучког Студентског центра "Никола Тесла". Цијена смјештаја остаће иста.
Унутрашњост реновираних павиљона, СЦ "Никола Тесла" Бањалука - Фото: РТРС
Унутрашњост реновираних павиљона, СЦ "Никола Тесла" БањалукаФото: РТРС

Објекат и распоред просторија је остао исти, али је унутрашњост нова. Да су услови неупоредиво бољи, потврдили су нам студенти који су у дому боравили и прије реновирања.

- Мислим да су супер уређене собе тренутно, баш за студентски живот. Такође менза је обновљена, читаонице такође, што је супер, јер било нам је јако тешко за учење, док нисмо имали читаоницу. Међутим сад је читаоница много боља -каже Јелена Тодоровић, студент друге године Природно-математичког факутета у Бањалуци, одсјек хемија, из Добоја.

Јелена је међу оним студентима који су у ишчекивању завршетка радова становала у приватном смјештају. Други дио студената био је смјештен по осталим павиљонима.

- Трудили смо се да распоредимо студенте у остала три павиљона, тј. други, трећи и четврти павиљон, гдје смо убацивали додатне кревете, да буду сви смјештени, да што мање студената станује у приватном смјештају - напомиње Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука.

Почело усељавање студенета у Павиљон један (Фото: РТРС)

Након унутрашње реконструкције, преостали су и радови на фасади, за коју средства очекују из предприступних фондова ЕУ, уз подршку Владе Српске.

- Задовољни смо квалитетом радова. Свакако извођач радова који је радио радове на овом објекту, по уговору је гарантни рок двије године за све недостатке које уочимо на лицу мјеста биће отклањани - истакао је Драгослав Топић, в.д. директора Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци.

Цијена смјештаја и хране, остала је на ниво прошлогодишњег. Са 350 кревета у овом павиљону, укупан смјештајни капацитет бањалучког студентског центра је 1.400. Иако удуплан у задњих десетак година, ипак недовољан за студентски град попут Бањалуке.