latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:42 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Теслић: На борачке породице пренесено власништво над 25 станова

Начелник општине Теслић Милан Миличевић потписао је данас уговоре о преносу власништва над 25 општинских станова на седам породица ратних војних инвалида и 18 породица погинулих бораца из ове општине, које су раније користили као сувласници.
Општина Теслић - Фото: РТРС
Општина ТеслићФото: РТРС

Станови се налазе у борачкој згради - два.

- Осамнаест породица погинулих бораца стан добијају, практично, без улагања јер су ослобођени по закону, а седам породица ратних војних инвалида плаћају 25 одсто од укупне вриједности на 20 година - изјавио је новинарима Миличевић.

Он је навео да трошкови преписа, преноса власништва, те други судски трошкови иду на терет општинског буџета.

- Ријеч је о пројекту који је успјешно заживио широм Републике Српске - рекао је Миличевић и додао да је локална управа спремна да и убудуће обезбјеђује инфраструктуру, пројектну документацију и све што је потребно за стамбено збрињавање борачких категорија.

Он каже да на подручју општине Теслић има још породица из борачких категорија које треба стамбено збринути.

Супруга погинулог борца Катица Недић рекла је да је задовољна што је данас у своје власништво укњижила стан који је прије три године као сувласник добила од општине.

Ратни војни инвалид треће категорије Петар Мишић из Прибинића истиче да је задовољан што послије дужег времена рјешава стамбено питање.