latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:53 | Аутор: СРНА

ЕЈОФ Пале: Почело такмичење у карлингу

На Палама је данас почео турнир у карлингу на којем наступа око 56 спортиста из 14 земаља, у оквиру зимског Европског олимпијског омладинског фестивала /ЕЈОФ 2019/.
Пале EJOF 2019 - Такмичење у карлингу - Фото: СРНА
Пале EJOF 2019 - Такмичење у карлингуФото: СРНА

Менаџер борилишта Марко Сикима рекао је новинарима да су у Спортско-пословном центру "Пеки" успјели да обезбиједе ледену подлогу и на тај начин доказали да се у овој дворани могу организовати и спортови који тако нешто захтијевају.

"Организација овакве значајне манифестације изузетно је захтјевна, али успјели смо да одговоримо свим изазовима - све је на врхунском нивоу", истакао је Сикима.

Сикима је додао да су ЕЈОФ 2019 и карлинг посебна прилика и препорука којим се дворана и општина Пале кандидују за нека будућа такмичења.

Организатор карлинга у дворани "Пеки" Грегор Риглер из Словеније навео је да су обавили значајан посао и да су услови изузетни, јер је дошао Марк Келен - највећи свјетски стручњак за прављење леда.

Према његовим ријечима, у карлингу се такмичи 14 земаља, свака екипа има четири играча у којој се дјечаци и дјевојчице боре заједно.

ЕЈОФ 2019, који је отворен синоћ, највећи је спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година - организује се сваке двије године, а домаћини овогодишњег су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичи се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.

Церемонија затварања ЕЈОФ-а 2019 предвиђена је за петак, 15. фебруар, у Источном Сарајеву у 19.30 часова.