latinica  ћирилица
11/02/2019 |  16:26 | Аутор: СРНА

ЦИК додијелио још пет мандата за Дом народа ФБиХ

Централна изборна комисија данас је додијелила пет мандата делегатима у Дому народу Парламента Федерације БиХ, и то једног из реда Бошњака, два из реда осталих, те два од пет из реда Срба.
ЦИК БиХ - Фото: РТРС
ЦИК БиХФото: РТРС

Мандати у Дом народа Парламента ФБиХ из реда Срба додијељени су Велемиру Тановићу /Босанско-подрињски кантон/ и Драгу Пузигаћи /Ливањски кантон/.

Из реда бошњачког народа мандат је додијељен Сенаду Чељи /Босанско-подрињски кантон/, а из реда осталих Сејаду Татарину /Босанско-подрињски кантон/ и Анеру Жуљевићу /Херцеговачко-неретвански кантон/.

Након примјене члана 10.16 Изборног закона БиХ, Клуб Срба у Дому народа Парламента ФБиХ бројаће 14 делегата од прописаних 17, саопштено је из ЦИК-а.

ЦИК ће у наредном периоду посебним актом прописати попуну Дома народа Парламента ФБиХ за ситуације када одређени клуб конститутивних народа или клуб осталих није могуће попунити и након другог круга расподјеле мандата.

Централна изборна комисија БиХ ће у четвртак, 14. фебруара, било дјелимично или у цијелости, у зависности од правоснажности данашњих одлука, потврдити резултате посредних избора за Дом народа Парламента ФБиХ.

Даном објаве резултата у Службеном гласнику БиХ стичу се услови за конституисање Дома народа Парламента ФБиХ.