latinica  ћирилица
12/02/2019 |  09:28 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Потрага за Гачићем интензивирана, награда од 50.000 марака за информацију

Потрага за одбјеглим убицом Едином Гачићем јутрос је интензивирана, рекао је полицијски комесар Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић.

Он је истакао да се највише полицајаца налази на подручју Хаџића.

- Више од хиљаду припадника МУП-а јутрос је на терену. Највише се трага на подручју Хаџића, а полицијска акција усмјерена је и према Кисељаку и Коњицу, јер је на тим подручјима било највише дојава - рекао је Халиловић за Дневни аваз.

Он је апеловао да се грађани, уколико имају било какву информацију гдје Гачић борави, јаве Оперативном центру МУП-а Кантона Сарајево.

Осим припадника МУП-а Кантона Сарајево, јуче је у помоћ стигло и 130 полицајаца из других кантона. У потрагу су укључени и припадници Федералне управе полиције, Агенције за истраге и заштиту и Обавјештајно-безбједносне агенције.

Гачић је у бијегу од прошлог понедјељка, 4. фебруара, када је у мјесту Подорашац, код Коњица, убио Сауда Султанића, а сумњичи се и да је у суботу, 9. фебруара, у Суходолу, код Тарчина, убио и полицајца ФУП-а Махира Бегића.

Влада Кантона Сарајево данас је донијела одлуку о расписивању награде у износу од 50.000 марака за информацију која би могла довести до хапшења вишеструког убице Едина Гачића, за којим је расписана потјерница.

Управа полиције задужена је да уз консултације са министарствима правде, унутрашњих послова и финансија пропише процедуру о начину евидентирања и идентификације лица које да информацију, те начину и роковима исплате награде.

Ова награда односи се искључиво на информисање полиције, а никако на укључивање грађана у потрагу што би могло угрозити њихову безбједност и потрагу, саопштено је из Владе Кантона Сарајево.