latinica  ћирилица
12/02/2019 |  11:45 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Потврђена оптужница против Мехића због напада на начелника Вукосавља

Општински суд у Орашју потврдио је оптужницу против Амира Мехића у случају напада на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића, потврђено је за Срну из ове правосудне институције.
Борислав Ракић, начелник Вукосавља - Фото: Screenshot
Борислав Ракић, начелник ВукосављаФото: Screenshot

- Оптужница Кантоналног тужилаштва Посавског кантона од 16. новембра прошле године против Амира Мехића из Оџака потврђена је 17. децембра, и то због сумње да је починио кривично дјело изазивање опште опасности - наведено је у рјешењу Суда достављеном Срни.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић нападнут је 30. августа прошле године када је на њега пуцано из ватреног оружја с локалитета Долаће у мјесту Горњи Свилај док је био на скутеру на ријеци Сави.

У изјави полицији Ракић је рекао да је на њега пуцао Амир Мехић, кога познаје.

Он је навео да је из ловачке пушке пуцано на четири особе, те да се инцидент догодио у Горњем Свилају, гдје углавном живе Срби повратници и додао да је огорчен због овог напада.

- Сматрам да као начелник општине Вукосавље имам публицитет који други људи немају, па се онда питам - шта се дешава са Србима у ФБиХ и каква се порука овим шаље српским повратницима у ФБиХ - рекао је Ракић након напада и додао да, срећом, нико није повријеђен.