latinica  ћирилица
12/02/2019 |  13:32 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Ковач: Израел тржиште од стратешког значаја

Министарка трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач изјавила је да је Српска међу првима у региону препознала Израел као тржиште од стратешког значаја и да је, због тога, уврстила Међународни сајам туризма у Тел Авиву у календар сајамских наступа.

- Ако се по јутру дан познаје, можемо рећи да су испуњена очекивања, јер је штанд Републике Српске и ове године изузетно посјећен. Надамо се да ћемо остварити контакте са што већим бројем тур-оператора из Израела, али и других земаља који искажу жељу за сарадњом - рекла је за Срну Ковачева, која је на сајму у Тел Авиву посјетила штанд Републике Српске.

Она је додала да се може очекивати да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду, будући да је Српска наишла на изузетан пријем у Израелу.

Ковачева је навела да се туристичка понуда Републике Српске већ шесту годину заредом представља на Међународном сајму туризма у Тел Авиву - највећем сајму туризма у источном Медитерану.

- Посебно је значајна чињеница да Република Српска самостално учествује на овој сајамској манифестацији штандом на којем су представљене наше најзначајније туристичке дестинације. Ове године је представљена комплетна понуда израелском тржишту и тур-операторима из цијелог свијета - навела је Ковачева.

Она је посебно издвојила понуду бањског и вјерског туризма, као и активног одмора у које спадају национални паркови и планине, авантуристички туризам, те понуду градова попут Бањалуке, Требиња, као и друге просторе.

И ове године, као и до сада, нагласила је Ковачева, представљање Републике Српске на сајму у Тел Авиву реализује се у сарадњи Министарства трговине и туризма Српске с Представништвом Републике Српске у Израелу и Туристичком организацијом Српске.

- Министарство финансијски подржава учешће на сајмовима на којима се постиже што боља репрезентативност и видљивост Српске на свјетској туристичкој мапи, а сајам у Тел Авиву је управо такав догађај - истакла је Ковачева.

Међународни сајам туризма у Тел Авиву траје до сутра. На овој манифестацији сваке године учествује око 1.700 излагача из више од 60 земаља.

Повезане вијести:

Клокић: Очекујемо већи број туриста из Израела