latinica  ћирилица
12/02/2019 |  18:37 | Аутор: СРНА

Катица: Гачић више није пријетња

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица изразио је задовољство успјешно окончаном полицијском потрагом за за вишеструким убицом Едином Гачићем, који више не представља пријетњу за грађане.

Катица је рекао да је најмасовнија полицијска потрага у БиХ уродила плодом, изражавајући задовољство што је окончана.

Полицијски комесар Мевлудин Халиловић истакао је на конференцији за новинаре да је полицајац који је лакше рањен у размјени ватре са ликвидираним Гачићем ван животне опастности.

- Увиђај у току и више детаља ће бити познато након увиђаја. Што се тиче Оперативног штаба, видјећемо да ли је било јатака и оних који су помагали Гачићу. Битно је да је елиминисана безбједносна пријетња - рекао је Халиловић и захвалио грађанима, будући да су информације које је полиција добила имале ефекат.

Кантонални премијер Един Форто навео је да је 1.200 полицајаца под координацијом Федералне управе полиције, МУП-а Кантона Сарајево и Кантоналног тужилаштва радило на проналаску Гачића.

- Расписана је награда за информацију која би водила до хватања бјегунца. Сачекаћемо полицијски извјештај и одлучити да ли ће бити уплаћена награда за неку информацију која је водила ка овом резултату. Ако не буде, та средства ће бити распоређена везано за овај случај - рекао је Форто.

Најтраженији бјегунац у БиХ Един Гачић, који је осумњичен за два брутална убиства, убијен је данас након што је ранио једног полицајца у Кантону Сарајево, потврдила је раније Срни портпарол кантоналног Министарства унутрашњих послова Сувада Кулдија.

Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића, након чега је био у бјекству.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", а прије овог починио је још два убиства. Он је 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. године живот је одузео својој мајци.