latinica  ћирилица
17/02/2019 |  19:53 ⇒ 23:26 | Аутор: РТРС

Ћурић и Јеринић прогласили побједу (ФОТО)

Бирачка мјеста у Добоју, Требињу, Рибнику, Босанском Грахову, Босанском Петровцу, Бужиму, Домаљевцу-Шамцу, Дрвару и Какњу, на којима су грађани данас на пријевременим изборима бирали градоначелнике и начелнике, затворена су у 19.00 часова.

На основу пребројаних 100 одсто гласова кандидат СНСД-а Мирко Ћурић прогласио је побједу у Требињу. Ћурић је освојио 68 одсто гласова, а кандидат коалиције "Требиње заслужује боље" Саша Борјан 32 одсто, речено је у Градском одбору СНСД-а. За Ћурића је гласало 9.728, а за Борјана 4.511 бирач.

Ћурић се захвалио свим гласачима на подршци коју је добио, истичући да је ово доказ да се у протекле двије и по године у Требињу добро радило.

Ћурић прославио побједу уз торту и шампањац (Фото:trebinjelive.info)

Он је новинарима у Градском одбору СНСД Требиње рекао да у прилог овој тврдњи иде чињеница да је побиједио у свим мјесним заједницама.

Ћурић је истакао да ће градска власт у Требињу у наредном периоду реализовати све започете пројекте и почети нове.

Ћурићев противкандидат из коалиције "Требиње заслужује боље" Саша Борјан за сада није давао изјаве за медије.

Након преборојаних 70 одсто гласова, независни кандидат за градоначелника Добоја Борис Јеринић прогласио је побједу. Из изборног штаба "Заједно за Добој" саопштено је да Јеринић води са 18.000 гласова у односу на кандидата СДС-а Небојшу Шајиновића.

Јеринић прогласио побједу

Према прелиминарним резултатима, кандидат СНСД-а Небојша Караћ побиједио је на пријевремених избора за начелника општине Рибник, саопштено је из Општинске изборне комисије.

Караћ је освојио 2.162 гласова, а његов противкандидат Никола Стојаковић из СП-а 1.160 гласова.

На пријевременим изборима за начелника општине Рибник изашло је 3.409 или 54,85 одсто бирача од 6.323 уписаних у бирачки списак.

На основу пребројаних око 90 одсто гласова са редовних бирачких мјеста на пријевременим избирима за начелника општине Босанско Грахово, независни кандидат Милорад Глигић освојио 348 гласова док је кандидат СНСД-а Урош Макић освојио 248 гласова, подаци су Општинског одбора СНСД Босанско Грахово.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Дрвар Душица Рунић прогласила је изборну побједу на пријевременим изборима. Према подацима Општинског одбора СНСД-а Дрвар, на основу 100 одсто пребројаних гласова са редовних бирачких мјеста, Рунићева је освојила 1.711 гласова, а независни кандидат Дарко Кајтаз 1.140 гласова.

У Босанском Петровцу независни кандидат Дејан Прошић, према подацима из његовог изборног стаба освојио је 900 гласова и већ је прогласио побједу, док кандидат СДА Сенада Мехдин има око 250 гласова мање. Према подацима Изборног штаба СНСД-а, кандидат ове странке Емина Мешић је трећа по броју гласова.

У Босанском Петровцу гласачи су бирали између шест кандидата - Емине Мешић /СНСД/, Ермина Хајдера /СДП/, Сенаде Мехдин /СДА/, Русмира Мујаџића /ДФ/, те два независна кандидата - Бранка Деспота и Дејана Прошића.